Az állampapír hozamok és a piaci árak összefüggései!

 

A piaci mozgások tanulmányozásához segítségünkre van, ha az amerikai 2-10-illetve 20 éves állampapíroknak árfolyammozgását nyomon követjük.

Általánoságban elmondható, ha az állampapírok hozama emelkedik, a részvények árfolyama stagnál vagy csökken.

Ezen a diagramon a 20 éves kötvény és az amerikai S&P500 index korrelációja látható.

(Az „együtt mozgási” mutató ha +1 akkor megegyezik a két termék mozgása, ha -1 akkor teljesen ellentétes.)

A 20 éves „BOND” grafikonra ha ránézünk, azt látjuk, hogy az árfolyam emelkedik, amiben épp egy oldalazó mozgást végez. A részvénypiaci „együtt mozgási mutató” negatív -0,45 értéket mutat, vagyis a részvénypiac mozgása ellentétes a kötvénnyel.

Heti grafikon:

Napi grafikon:

Jelenleg az amerikai állampapírok grafikonjai „ kritikus ” értékeket értek el.

Nézzük a 2 évest: Az ár elérte a júliusi csúcspontot. Ha ezt sikeresen megtöri felfelé, akkor számíthatunk a FED részéről komoly kamatemelésekre, ami erősíti a $-t, lassítja a gazdaságot és gyengíti a részvényárakat.

Nem sokkal jobb a 10 éves állampapírnál a helyzet. Jelenleg épp egy komoly ellenállási zónát ért el. Hasonlóan a 2 éveshez, ha ezen képes felfelé törni, akkor a piaci kép rosszra fordulhat.

Ez a grafikon add egy kis kapaszkodót, azoknak akik a technikai jeleket figyelik, mert ha most sikeresen vizsgázik az ellenállási szint, és lefordul az árfolyam, akkor egy „nem szép – nem szabályos „ , de fej-váll alakzat formálódását figyelhetjük meg.

A 20 éves államkötvényt vizsgálva, az figyelhető meg, hogy az emelkedő trendben két azonos szintű mélypont alakult ki, ami egy oldalazó mozgásra utal. Amennyiben befejeződik ennek a sávnak a kiépítése, az ár elmegy az előző csúcspontig, és az ismét a piac gyengülésére akar nekünk utalást tenni.

Ezek az információk segítenek kereskedési rendszereink hatékonyságában. Használjuk piaci tervezésnél (milyen időtávú lehetőségekben gondolkozzunk), managelésnél (agresszív vagy defenzív kiszállási technikára van szükségünk).

Szeptemberben az amerikai jegybank ismét dönteni fog milyen kamatemeléssel akarja az inflációt lassítani, megállítani, ami nagy hatással lesz a kötvényárfolyamokra. Mi minden héten hétfőn a profitklub (www.profitklub.hu) kereteiben 2 órán keresztül beszéljük át a kripto-részvény-devizapiacot, ahol mindig átbeszéljük az államkötvények alapján milyen piaci mozgásokra számítunk.

Ha szeretnél naprakész lenni a piaci trendekben várunk klubtagjaink között, még kedvezményesen. (www.profitklub.hu)

 

Profitklub részletei itt:

 

 

Üdvözlettel

Profit.hu / Profitklub csapata 

 

Kérdésed van? Írj nekünk!

Hamarosan válaszolunk..
Ügyfélszolgálat
Email: iroda@profit.hu
  • Webiroda belépés
PROFIT.HU
PROFITKLUB
PROFITJACKPOT