Hetes dollár grafikon jelzései!

 

Az elm√ļlt h√©ten a FED ism√©t 75 b√°zisponttal emelte a kamatokat. A kamatemel√©snek √°rfolyam emelŇĎ hat√°s√°ra van a doll√°rra vet√≠tve, m√≠g √°rfolyamcs√∂kkentŇĎ a r√©szv√©nypiacokra n√©zve. Ezt az alapvetŇĎ folyamatot befoly√°solhatja, hogy az emel√©s m√©rt√©k√©t, √©pp hogyan √©rtelmezi a piac.

Mivel a napokban a FED azt nyilatkozta, hogy az infl√°ci√≥ meg√°ll√≠t√°sa √©rdek√©ben szigor√ļ kamatemel√©si politik√°t fog folytatni, m√©g akkor is, ha ez a v√°llalkoz√°sokra n√©zve nem elŇĎny√∂s, √≠gy a r√©szv√©nypiacoknak jelenleg nem t√ļl j√≥k a kil√°t√°sai. Ennek az idŇĎszaknak a doll√°r lehet a nyertese, de n√©zz√ľk meg meddig!

Ehhez érdemes az EURUSD árfolyamát hosszabbtávon megvizsgálni. (heti/havi grafikon)

J√≥l l√°tszik, a heti grafikonon, hogy a $ √°rfolyama egy jelentŇĎs t√°masz szinthez √©rkezett, amit √©pp egy picit let√∂rt.

Most 2 dolog történhet.

  1. MegerŇĎs√≠ti a let√∂r√©si jelet a $ √°rfolyama (ezt √ļgy jelezheti, hogy 2 heti gyertya a szint alatt z√°r)
  2. Visszamegy a t√°masz szint f√∂l√© az √°rfolyam, ezzel egy korrekci√≥ra utal√≥ mozg√°s lehetŇĎs√©g√©re h√≠vn√° fel a figyelmet

Amire ebben az esetben érdemes figyelni, hogy az RSI indikátor, mikor utal arra, hogy fordulás jöhet a $ aktuális mozgásában.

Jelenleg a trend esik, √©s ezt t√°masztja al√° az indik√°tor is. Az RSI-ban egy trendvonallal lehet figyelni, hogy mikor gyeng√ľl az esŇĎ mozg√°s. Erre a trendvonal t√∂r√©s utalhat majd legelŇĎsz√∂r.

A RSI trendvonal t√∂r√©s ut√°n az RSI k√∂vetkezŇĎ fontos inf√≥t akkor mutatja, ha jelzi, hogy nem indul el egy oldalaz√≥ mozg√°s. Erre az utal, hogy az rsi nem alak√≠t ki egy oldalaz√≥ csatorn√°t. Ez az inform√°ci√≥ heti 40 f√∂l√∂tti RSI √©rt√©kn√©l j√∂n el, mik√∂zben az √°rfolyam is k√©pes trendvonal t√∂r√©s√©re.

Am√≠g ezek az inform√°ci√≥k nem √©rkeznek meg a piact√≥l, addig $ erŇĎs√∂d√©sre utal a grafikon.

Ebben az esetben √©rdemes a tov√°bbi es√©shez a m√ļltb√©li (heti, havi) t√°masz szinteket c√©l√°rk√©nt figyelni.

Mi is ezeket a szinteket figyelj√ľk a Profitklub tagjaival, de addig, m√≠g ilyen sz√©p trendben mozog a piac, folyamatosan keress√ľk a k√≠n√°lkoz√≥ shortos lehetŇĎs√©geket. Ha szeretn√©l ezekrŇĎl √©rtes√ľlni, v√°runk klubtagjaink k√∂z√∂tt!

A klubtags√°g r√©szleteirŇĎl¬†itt¬†olvashatsz

 

 

Üdvözlettel

Profit.hu / Profitklub csapata

 

 

K√©rd√©sed van? √ćrj nek√ľnk!

Hamarosan v√°laszolunk..
Ügyfélszolgálat
Email: iroda@profit.hu
  • Webiroda bel√©p√©s
PROFIT.HU
PROFITKLUB
PROFITJACKPOT