❓ Milyen tőzsdei hozamra számíthatunk szeptemberben?

Ténylegesen létezik a „szeptemberi” hatás a tőzsdéken?

Történelmileg az S&P500 index negatívan teljesített eddig a szeptemberi hónapokban, de évről évre csökken azon szeptemberek száma, amiben épp esést ér el az index.

SZEPTEMBER 72 éve:

Az egyik elmélet a gyenge szeptemberi teljesítmény mögött, hogy azért láthatunk gyakrabban esést ebben a hónapban, mert sok befektetési alap ilyenkor zárja a pénzügyi évét és adózási szempontból eladják a veszteséges pozíciójukat, ezzel csökkentve a tőkenyereségüket.

Ennek az elméletnek vannak ellenzői, mert az amerikai részvényalapok eszközeinek mindössze 11%-át fektetik olyan alapokba, amelyek pénzügyi éve szeptemberben zárul. (Az eszközök 35%-át olyan alapokba fektetik, melyeknek a pénzügyi éve decemberben zárul, és a december átlagosan nyereséges hónap.)

Ebből is látszik a tőzsde alapvető igazsága, a „ jövőt biztosra senki sem tudhatja”, vagyis kockázatkezelés nélkül a kereskedés nem több a szerencsejátéknál.

A piac múltbéli havi eredményei : 1950 – 2021

Január:  + 0.94%

Február: – 0.09%

Március: + 0.88%

Április: + 1.60%

Május: + 0.17%

Június: + 0.08%

Július: + 1.01%

Augusztus: – 0.13%

Szeptember: -0.69%

Október: + 0.70%

November: + 1.50%

December: + 1.42%

 

Ha szeretnéd Te is kiaknázni a tőzsde-deviza-kriptopiaci árfolyammozgásokban rejlő lehetőségeket, akkor nagy szeretettel várunk klubtagjaink között. (www.profitklub.hu

 

 

Üdvözlettel

Profit.hu / Profitklub csapata

 

 

Kérdésed van? Írj nekünk!

Hamarosan válaszolunk..
Ügyfélszolgálat
Email: iroda@profit.hu
  • Webiroda belépés
PROFIT.HU
PROFITKLUB
PROFITJACKPOT